PDM PERŞEMBE DAYANIŞMA MECLİSİ

Toplumsal gelişim adımlarından olması ümidiyle.
İlçemizin Bugünü ve Geleceği İçin PDM PERŞEMBE DAYANIŞMA MECLİSİ PDM özverili çalışma ve katkılarla gerçekleşti. 18 Ekim 2013 Cuma günü Saat: 14.00’de Yakamoz Restoranda bir araya gelen Perşembe sevdalıları stratejik değerlendirmeler yaptılar. Ön çalışmalarına katkı sunmaya çalıştığım bu meclisin bir nüvesi 2013 Ramazan bayramlaşması ve sonrasındaki Perşembe MYO toplantısında oluşmuştu. Büyük heyecan duyup fiilen bulunmayı arzu etmeme rağmen bedenimle değil, beynim ve gönlümle toplantıya katılabildim.

Perşembe-Ordu’nun aslında en avantajlı ilçelerinden biridir. Bunu iyi görüp değerlendirmeyi arzu eden, kişi, kurum, dernek, vakıf, şirket gibi temsiller, Perşembe Dayanışma Derneği (PERDAKDER) ev sahipliğinde bir araya geldiler. Medreseönü, Kırlı, Doğanköy, Kutluca ve Yarlı Derneklerinin daha etkin rol aldıkları meclisin toplanmasında gazeteci Sezgin ÖZGÜL irtibat ve koordinasyonu sağladı. Emeği geçen ve bu heyecanı canlı tutanlara çok teşekkür ediyoruz.
Memleket bilinci, kişinin kâinat içindeki aidiyet ve irtibat noktasını belirler. Doğduğu yer, doyduğu yer ayrılsa da, nüfus kütük kaydının olduğu yer asıl memleket bağını oluşturur. Vatan-ı asli, vatan-ı ikamet ile bozulmaz. Kendini bir şekilde Perşembeli hissedenlerin birlikteliği; ilçemizin güzelliği, kalkınması ve kaynaşmasına da vesile olacaktır.

Vefa duygusu, memlekete vefa bağlamında da canlı tutulmalıdır. Bir yakınımızın iyi veya kötü gününde ya fiilen Perşembe’ye gider veya bir şekilde kendimizi orada hissederiz. Hatta gidemediğimiz için üzülür, telefon ve farklı iletişim kanallarıyla irtibata geçeriz.
Şu anki gidişatta Perşembe eğitim, sanayi, turizm, balıkçılık, sağlık, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda avantajlı durumdadır. Ancak bu avantaj iyi görülüp değerlendirilmeli, gerekli yatırım ve bilinçlenmenin yolları açılmalıdır. Şu veya bu sebeple muhtemel yatırımları engelleyenler veya engellemeye çalışanlar, bunun hesabını veremezler.
Ordu Üniversitesi Rektörlüğünün Perşembe Meslek Yüksekokulu teklifi iyi değerlendirilmeli ve gerekli süreç yönetimi sağlıklı yürütülmelidir. Mahalli ürünlerin, yetiştirilmesi ve pazarlanması noktasında iyileştirmeler yapılmalıdır. Turşu kültürü, balık, kivi, mamul fındık ürünleri ticari bir değer haline getirilebilir.
Tatil, ziyaret, şu veya bu sebeple gittiğimizde bizi sevimli bir şekilde karşılayacak bir Perşembe için her birimiz, kendinde olanları ortaya koymalıdır. Bilgi, sermaye, sevgi ve ilgi… Bunları bir sinerjiye dönüştürüp, “işbirliği güç birliği stratejisi”yle yatırım ve kalkınma adımları atılmalıdır. Bu süreç işletilirken, şahsileştirme, siyasete bulaştırma tehlikelerinden de uzak durulmalıdır.
PDM PERŞEMBE DAYANIŞMA MECLİSİ her kişi, kuruluş, dernek, görüş ve yaklaşıma açıktır. Önemli olan ilçemizin daha güzelleşmesi, orda yaşayanlarımızın ve bizlerin oraya vardığındaki huzurudur. Bu bilinç ve düşüncelerle, hepinizi saygı ile selamlıyorum.

Bir yanıt yazın