Elazığ GENÇLİK KÜLTÜR EVİ Projesi

Elazığ Gençlik Kültür Evi teklifi, proje olma yolunda ilerliyor. Temel yaklaşım; gençlerin eğitim, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacak, rehber eğitimcilerin bulunduğu bir koordinasyon merkezi oluşturmak.

Bu kültür evi nasıl ki, polislerin gidebileceği bir polis evleri, öğretmenlerin öğretmen evi, subayların ordu evi var ise, gençlerin de vakitlerini değerlendirebilecekleri, bir “Gençlik Kültür Evi” olsun, düşüncesinden beslenmektedir. Üyelik sistemi ile hizmet üretecek olan kültür evi, gazete, kütüphane, internet, fotokopi, masa tenisi ve sanat değeri olan çalışmaların yapılabilmesine imkân tanıyacaktır.

Rehber öğretmenler ve eğitimciler bazı kurslar, gezi ve turnuva gibi organizeler düzenleyecek, gençlerin, kabiliyetlerinin keşfine, yönlendirilmesine ve gelişimlerine katkı sağlayacak, gerekirse muhtemel problemlere çözümler üretecektir.

Elazığ gençlik kültür evinin amacı, gençlerin boş zamanlarını değerlendirebileceği, sosyal aktivelere katılabileceği, ahlaklı, toplumun istediği davranışları kazanma fırsatı ve ortamı yakalayabileceği bir tesisin oluşturulmasıdır.

Gençlik Kültür Evinde Sunulacak İmkânlar: Bilgisayar Kursları, Halk Oyunları, Masa Tenisi, Bilardo Langırt Masaları, İnternet, Satranç, Kitap Okuma Salonu, Etüt Salonu, Dinlenme ve Sohbet Salonu, Yemek Salonu, vs.

Gençlik Merkezlerinin Kazandıracağı Farklılıklar

1) Birçok aile çocuklarını proje, performans ve benzeri ödevlerini yapabilmeleri için internet cafelere gönderirken kontrolsüz ortamlardan endişe duymaktadırlar. Devlet kontrolünde uzman eğitimcilerin denetiminde olan bu kültür evleri, ailelerin ve okulların tercih sebebi olacaktır. Bu merkezler sayesinde gençler internet imkânından çok rahatlıkla yararlanacaklar, fotokopi çekme sıkıntısından kurtulacaklardır.

2) Gençler, Öğretmen Evleri gibi buluşacakları bir mekân olmadığından kontrolsüz yerlere giderek zamanlarını geçirmekteler ve bu yerlerde her türlü tehlike ile karşı karşıya kalabilmektedirler. Bu merkezler sayesinde bu tehlikeler en asgari düzeye inecektir.

3) Gençlere okullar vasıtasıyla verilecek üye kartları sayesinde ayrıcalıklı olduklarını bilecekler ve bu merkezlerde hem sohbet etme imkanı bulacaklar hem de sosyal aktiviteleri icra etme imkanına sahip olacaklardır.

4) Bu merkezlerde satranç, bilardo, langırt ve masa tenisi fırsatlarının, Lig TV gibi Milli Maçları izleyebilecekleri salonların olması ilgiyi arttıracaktır.

5) Devlet destekli, gençlerin kültür, spor ve eğitime yönelik olması kültür evini ayrıcalıklı kılacaktır.

6) Aileler çocuklarını aradıklarında bulabilecekleri bir merkeze sahip olacaklardır.

7) Gençler sıkıntılarını paylaşabilecekleri, onları yönlendirecek uzman rehber öğretmenlere sahip olacaklardır.

8) Herhangi bir özel anlayış veya siyasi partiye bağlı olmayacağından tüm ailelerin tercih sebebi olabilecektir.

Aile ve gençlerimize bu ve benzeri fırsatları sunacak Gençlik Kültür Evi projesi Elazığ’dan başlayıp Türkiye’ye örnek olabilecek bir değere sahip görünmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü organizesi ile Valilik bünyesindeki çalışmaya, sivil toplum kuruluşları, üniversite, belediye gibi kurumlar da destek olabilirler.

 

Bir yanıt yazın