Manevi İlim ve Kalite

Madde ve manadan müteşekkil insanın hayatında, maneviyat devre dışı bırakılırsa problemler yaşanır. Manevi ilimden mahrum kalanlar bazı hakikatleri keşfedemezler. Manevi ilim insanın iç ve dış dünyasını aydınlatır ve derin etki bırakır.
Beyin, kalp enerjisi ile buluşamaz ise gerçek verimliliğe erişemez. Bilgisiz beyin, doğru ve isabetli düşünemez. Beyin gücü, basiretli hareketi gerektirir. Maneviyat, her daim kişi ile beraber olmalıdır.
Mücahede çok yönlüdür, sadece cephede değil, kültürel sahada da olur. Nitekim devrimizde diğer harp usulleri ön plandadır. Devrinin siyaset ve idare sanatını, bilmeyen başarılı olamaz. Maddi gelişmelere paralel olarak beyin, kalp ve saha gelişmesi olmaksızın hedefe ulaşmak zordur.
Her hangi bir konuda zan ile hüküm verilmez, kesin bilgi gerekir. Geniş düşünebilmek ve hakkı görebilmek için beyni bilgi ve gönlü nur ile her daim beslemelidir. Dikkatli olmak gerekir, şeytan herkese bir yol bulabilir.
Yeni dönem maneviyat ve kaliteye dayalı olacaktır. Ne kadar çok para, makam, o kadar çok huzur ve mutluluk anlayışı iflas etmiştir.

 

Bir yanıt yazın